Безспорният фаворит на публиката и летен блокбъстър „Бързи и яростни: Хобс и Шоу” счупи всички рекорди по гледаемост и приходи, но подробности от договорите на Дуейн Джонсън – Скалата и Джейсън Стейтъм предизвикаха подигравки в медиите. Оказва се, че и двамата актьори имат клаузи, според които никога не трябва да бъдат побеждавани в битка по време на лентата.

Мачо клаузата се грижи за това никой от главните герои да не изглежда по-слаб физически от другия и винаги да са с равни сили.

Според информация, изнесена от „Уолстрийт джърнъл”, Стейтъм е договорил с продуцентското студио „лимитът, до който може да бъде бит” в историята. Екипът на Скалата пък се е договорил с продуцентите „винаги да отвръща на ударите” на злодеите.

Авторът на материала Ерик Шварцвел коментира, че това силите винаги да са равнопоставени е дълбоко вкоренено във всички филми от поредицата „Бързи и яростни”. По думите му в „Съдбата на яростните” от 2017 г. е имало сцена, в която Скалата лежи в краката на Вин Дизел след битка. Джонсън обаче променил сцената в последния момент и в лентата той е седнал, а не легнал.

Според други информации Вин Дизел ходел на снимачната площадка със сестра си, която буквално брояла колко пъти удрят брат й, за да може той да отвърне също толкова пъти.

Други кинокритици коментират, че във филмите „Бързи и яростни” винаги се случва нещо необичайно, което приключва всички битки между главните герои в момент, в който силите са равнопоставени.

Изнесената информация предизвика подигравателен коментар от страна на „Гардиън”. Там киноредакторът Стюърт Херитидж предлага в следващия филм от поредицата Скалата и Джейсън Стейтъм да носят „еднакъв размер изкуствени тестиси от външната страна на дрехите си”.