Студиото "Уолт Дисни" е избрало носителя на "Оскар" Бари Дженкинс да режисира продължението на блокбъстъра "Цар лъв" от 2019 г. 

Бари Дженкинс спечели "Оскар" за най-добър сценарий за филма "Лунна светлина". Той спечели и златната статуетка за най-добър режисьор за лентата, която грабна отличието за най-добър филм.

За създаването на филма ще бъде използвана идентична фотореалистична технология, която режисьорът Джон Фавро използва във филма "Цар Лъв" през 2019 г. и "Книга за джунглата" през 2016 г. Джеф Нейтънсън ще бъде сценарист на проекта, съобщава още "Дедлайн".

Продължението на филма ще бъде по-скоро предистория, като ще бдъе фокусирано върху произхода на героите.

Засега няма определена дата за премиерата на новия "Цар Лъв" или подробности за началото на продукцията, но вероятно това е основен приоритет за студиото, след като последният филм от сагата спечели близо 1,7 млрд. долара в световния боксофис.

"Помагайки на сестра ми да отгледа двете си момчетата през 90-те години, израснах с тези герои", казва Бари Дженкинс. 

"Да имам възможност да работя с "Дисни" за разширяването на тази великолепна приказка за приятелството, любовта и наследството, като същевременно задълбочавам работата си, описвайки живота и душите на хората от африканската диаспора, е сбъдната мечта за мен", допълва режисьорът.

Вижте повече за "Цар Лъв" в Ladyzone.bg.