Като част от поредицата кукли "Вдъхновяващите жени" на "Барби", компанията производител "Мател" пусна кукла в чест на световноизвестната поетеса, писателка и активистка Мая Анджелоу.  

Откакто "Мател" стартира серията през 2018 г., Анджелоу вече е десетата реална историческа личност, която се присъединява към колекцията, за да вдъхновява малките момичета. 

Куклата на Мая Анджелоу вече е сред девет други невероятни жени - като Ела Фицджералд, Фрида Кало, Амелия Еърхарт и Катрин Джонсън.

"Поредицата "Вдъхновяващите жени" отдават почит към невероятните героини на своето време - смели жени, които рискуваха, промениха правилата и проправиха пътя на поколения момичета да мечтаят по-смело отвсякога", заявяват от компанията. 

Тази година младата поетеса Аманда Горман последва стъпките на Робърт Фрост и Мая Анджелоу, като представи свое произведение на церемонията по встъпване на президента на САЩ Джо Байдън. Началото да бъдат канени поети на инаугурацията на президента е поставено от Джон Кенеди през 1961 г., след което Бил Клинтън и Барак Обама продължават традицията при всеки от мандатите си.  

Куклата на Анджелоу е облечена в оранжева етно рокля с флорален десен и носи тюрбан на главата, като в ръцете си държи най-продаваната й автобиография "Знам защо птицата в клетка пее".  

Вижте повече за куклата "Барби" в Ladyzone.bg.