"Барби" измина дълъг път в развитието си - първата кукла "Барби" е с руса коса, сини очи и бански костюм. А благодарение на серията "Вдъхновяващите жени" стана поетеса и авиаторка. Сега Барби е първата дама на САЩ, пише Си Ен Ен.

Една от най-влиятелните жени на ХХ век вече ще бъде модел за подражание на много момичетата по света - бившата първа дама на САЩ Елинор Рузвелт е превърната в кукла "Барби" като част от поредицата на компанията "Вдъхновяващи жени", която отдава почит към влиятелните жени от историята. 

Така Елинор Рузвелт става единствената първа дама на САЩ, която има кукла "Барби", кръстена на нея. Куклата "Барби" в чест на Елинор Рузвелт е облечена елегантно в рокля с флорален принт, перлена огърлица и черна шапка.

"Радваме се да приветстваме бившата първа дама Елинор Рузвелт в поредицата "Вдъхновяващи жени" на "Барби" и да покажем как нейното постоянство като защитник на политиките за граждански и икономически права оказаха влияние върху света", казва Лиза Макнайт, старши вицепрезидент и глобален ръководител на "Барби" и куклите в "Мател".

Най-новото попълнение на компанията-производител излиза специално, за да отпразнува Международния ден на жената на 8 март, който отбелязва социалните, икономическите, културните и политическите постижения на жените.

Елинор Рузвелт е американска общественичка, съпруга на 32-рия президент на САЩ Франклин Делано Рузвелт и племенница на 26-ия президент на САЩ Теодор Рузвелт. 

Вижте повече за Елинор Рузвелт в Ladyzone.bg.