Българският художник Борис Делчев изработва тапети за ирландски замъци и френски музеи, а скоро се очаква негови творби ще бъдат изложени в Лувъра. 

Клиент на художника за пръв път е френската държава, откъдето получава поръчка за възстановяване на тапетите в музея "Отел де ла марин". Част от работата му е да бъдат възстановени всички тогава съществували тапети, които по-късно са изчезнали. 

За целта открива изображенията им в Лувъра: "Там се държат всякакви модели на декоративните изкуства от векове, имат 450 000 модела стари тапети."

Успява да намери всички модели с изключение на два. Тях създават сами в ателието. Именно за тях получава и покана от Лувъра да станат част от колекцията на музея.

Хартията за тапетите е специално направена по стара традиция. Използвани са лен и коноп. Как са направени боите обаче запазва в тайна. 

Представените тапети изгледали толкова автентични, че успяват да заблудят един от най-известните антиквари в света.  

"Той гледал, гледал, гледал нашите тапети и казал "Трябваше да ми се обадите, аз имам от ХVIII век по-запазени тапети". И те всички били много щастливи, защото са излъгали неговото око, което не се лъже никога, че това са истински стари оригинални тапети, а те не са. Те са правени под моста Чавдар." - разказва любопитния факт художникът. 

До влизането на тапетите на Борис Делчев и неговия екип в постоянната експозиция на Лувъра го дели само решението на научния съвет на музея през февруари.

Сред многобройните известни личности, които са му правили поръчки, са собственикът на френската модна марка Ермес, Кристиан Лаботен и др.

Коя е тайната му на състаряване на тапети и кое е единственото нещо, за което използва четка  с косми от китайско прасе - четете в Ladyzone.bg.