Без много грим, без филъри, ботокс и силикон, без екстеншъни и изкуствени мигли. Такава е 23-годишната Кристиана Рангелова - естествена блондинка с прозрачно сини очи. Организаторите на "Мис Нация" сами се свързват с нея в социалните мрежи. След щателно проучване, тя се съгласява да участва в конкурса, който се провежда в Дубай. И става трета. Гласуване в интернет изстрелва нашето момиче в челната тройка заедно с представителките на Индия и Судан.

"Отначало бяхме 19, "Мис Мароко" беше дисквалифицирана поради факта, че имаше пластични корекции. После "Мис Сърбия" и "Мис Армения" бяха дисквалифицирани, защото, както знаем, онлайн вотът беше чрез платени и безплатни гласове, а те бяха мамили, т.е. бяха напомпали гласовете си по фалшив начин, за да може да са напред в класацията, което не беше реално. Установи се и те бяха премахнати", обяснява Кристиана.

- Абсолютно забранено е било момичета с корекции да участват?

Да, каквито и да било. Не бяха позволени всякакви пластични корекции като оперативна намеса, филъри, импланти, не бяха позволени дори екстеншъни - нищо, което е изкуствено.

- Ти имаш ли нещо изкуствено по себе си?

Не, нямам нищо, всичко е 100% естествено. Нямам нищо против корекциите, но не виждам защо 20-годишни момичета трябва да се променят тотално и да започват да приличат една на друга при положение, че са млади и нямат нужда от тези корекции."

Снимка: bTV Media GroupКъдето има красиви жени обаче, има и завист. Някои от участничките трудно се примиряват, че нашето момиче е в ТОП 3: "Имахме ревюта с рокли на известни арабски дизайнери, след което ден след като се прибрах в България се оказа, че моята рокля липсва. Обвиниха ме в кражба и нашите подозрения на мен и организаторката са, че "Мис Украйна" ми я взе, за да бъда премахната от конкурса. Това е първият път, в който го разказвам, защото не исках да е по време на самия конкурс. И към този момент, в който аз съм трета независимо, че има 2 момичета преди мен, което смятам, че е нормално, защото знаем, че Индия има изключително голям брой население, както и Судан със 70 милиона. Аз се сравнявам с Индия и Судан, ние сме само 7 милиона. Ние останахме приятелки, с индийката си пишем постоянно, радваме се на постиженията си. Не мисля, че трябва да има каквато и да било завист понеже сме доста различни и се радвам , че в ТОП 3 има една европейка."

Снимка: bTV Media GroupКристиана е щастлива, че България отдавна не е стигала толкова напред в международен конкурс. Това да работи като модел обаче не й е достатъчно. В момента завършва право, иска да се занимава и с журналистика: "Аз съм много старателна студентка, много се радвам за този факт, родителите ми са юристи, като че ли цял живот съм закърмена с право, но когато исках да кандидатствам, реших, че това е най-разумният вариант за мен. След като завърша смятам, че мога да се реализирам и в други сфери, но за мен е важно да имаш добро и солидно образование и перспектива в бъдеще. Модата е до време, няма да се снимам винаги и мога да застана пред камера и да превърна това свое хоби в кариера."

- Красотата повече позитиви или повече негативи ти е донесла до този момент?

Както всичко друго красотата има две страни. И позитиви и негативи може да ти донесе, в зависимост от това ти как я "използваш". Можеш да бъдеш обект на завист, но аз не се държа по такъв начин и не смятам, че трябва да си надменна. Красотата е субективно понятие , за някои съм красива, за други не. Не съм участвала в други конкурси през последните 5 години, само в "Мис България". Не бих участвала в каквото и да е. Смятам, че красотата трябва да се използва по разумен начин.

Съвсем скоро на Кристиана й предстои отново да пътува до Дубай за официалната церемония по коронясването на трите победителки.