Мисис Свят Каролайн Джури е била арестувана в четвъртък, след като принудително свали короната от главата на новата Мисис Шри Ланка Пушпика Де Силва на конкурса за красота в неделя, пише "Пийпъл".

Пушпика Де Силва е претърпял наранявания, когато Каролайн Джури е свали короната от главата й, като Джури и моделът Чула Падмендра са били арестувани за "обвинения в обиди и престъпления", заяви говорителят на полицията Аджит Рохана пред Би Би Си.

По-късно Джури и Падмендра са били освободени под гаранция и се очаква да се явят в съда на 19 април, съобщава Асошиейтед прес.

Във видеоклип от церемонията по коронясването, публикуван от "Коломбо Газет", Джури се позовава на правило в конкурса, което пречи на жените, които са се развели, да спечелят титлата за Мисис Шри Ланка.

"Има правило, че трябва да сте омъжени и да не сте разведени, затова короната отива при първата подгласничка", казва Джури пред публиката, преди да свали короната от главата на победителката и да я остави на второ място, подтиквайки Де Силва да напусне сцената.

В публикация във Фейсбук, която Де Силва споделя в понеделник, тя признава, че е била разделена, но не и разведена със съпруга си, както и че е претърпяла "наранявания на черепа", когато Джури е "грабнала" короната от главата й.

"И така, въпреки че тази символична корона ми беше изтръгната от главата, бих искала да ви информирам, че вече съм предприела необходимите правни действия за настъпилата несправедливост и обида", казва Де Силва в изявление.

Главният организатор на конкурса Мисис Шри Ланка Чандимал Джаясинге заявява пред "Коломбо Газет", че той, Джури, Падмендра и Де Силва са дали показания в полицейския участък, преди да им бъдат повдигнати обвиненията.

Вижте повече за Мисис Шри Ланка в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!