Семейство от Йордания взриви мрежата чрез анимационно филмче на арабски. Първоначалната им цел била да помогнат на сина си да научи по-лесно езика, казват от „Ройтерс”.

Ибрахим Таха и Лума Адани остават разочаровани от факта, че синът им Адам предпочита да говори и да слуша на английски език пред арабски. Те бързо осъзнават, че причината за това е липсата на арабско съдържание за деца.

Снимка: btvnovinite.bg

Така, семейството решава да промени този факт и заедно с илюстратора Лутфи Зайед създават анимиран филм за деца на арабски, а вдъхновение черпят от детето си и тяхната котка Мишъм. След кампания за набиране на средства през 2016 г., семейството пуска първото си видео в YouTube – песен, която преподава арабската азбука.

Според тях, проектът им предоставя на децата възможност да се запознаят с традиционната кухня, животни и обичаи, типични за арабския свят. Идеята им стартира преди три години, за това време семейството е създало 37 анимирани епизода с около 3 млн. показвания и повече от 100 хил. последователи в социалните мрежи.

Снимка: btvnovinite.bg

Фамилията от Йордания сподели, че следващата им крачка ще бъде да създадат книги и мобилно приложение. Те също работят и по интерактивна игра, в която децата могат да участват, разгръщайки творчеството си.