Принц Уилям и Кейт Мидълтън бяха на „Уембли“ заедно със сина си Джордж, за да гледат на живо мача на английския национален отбор от европейското по футбол.

Англия отстрани Германия с 2:0 и това бе първата победа за отбора срещу бундестима на голямо първенство от 1966 г.

Снимка: Getty Images

Щастливите английски запалянковци коментираха в социалните мрежи, че чаровният принц Джордж, облечен официално в същите цветове като баща си, е донесъл късмет на Англия и призоваха момчето да стане талисман на отбора.

Снимка: Getty Images

„Нека всички мачове на Англия да бъдат в следобедните часове, за да може Джордж да присъства. Облечен с костюм, разбира се“ – написа един запалянко.

Друг припомни, че през октомври 2019 г. Джордж и сестра му Шарлот гледаха на живо мач на „Астън Вила“, любимият клуб на принц Уилям. Присъствието на децата тогава също бе отчетено като „късметлийско“, защото отборът победи „Норич“.

Снимка: Getty Images

Престолонаследникът Джордж (трети в линията за унаследяване след дядо си Чарлз и баща си Уилям) ще навърши 8 години само след три седмици. Мачът вчера бе от 17:00 ч. британско време и това даде възможност на Уилям и Кейт да отидат на стадиона заедно с първородния си син.

Снимка: Getty Images

Мнозина изразиха възхищението си от облеклото на малкия Джордж, който бе с риза, сако и вратовръзка, идентични с тези на баща си. Кейт Мидълтън блестеше с червено сако на Zara.

В официалната ложа бяха също футболната легенда Дейвид Бекъм със сина си Ромео и певицата Ели Гулдинг, която пя на сватбата на Уилям и Кейт през 2011 г. Именно на нейна песен младоженците направиха първия си танц като семейна двойка. Сред официалните гости на „Уембли“ бе и Ед Шийрън със съпругата си.

Светските хроникьори припомнят, че преди две години рожденият ден на принц Джордж бе отбелязан със снимка, направена от майка му Кейт. На кадъра момчето е с фланелка на националния футболен отбор.