На 4.06.2020 Анджелина Джоли празнува своя 45-и рожден ден. Родена в Лос Анджелис, Калифорния, в семейството на Джон Войт и Марчелин Бертран, Анджи има смесена кръв. Дядо й от страна на майка й, е с френско-канадски корени, а баба й - с холандско-немски. Това е и причината да се твърди, че по майчина линия Анджи е потомка на френския крал Филип II, който управлявал от 1180 до 1223 година. Той превърнал Франция от феодална държава в една от най-силните в Европа.

Още от съвсем малка Анджелина е доста своенравна. Докато приятелките й искат да станат балерини като пораснат, Анджи мечтае да стане... вампир.

На 13 години специфичната й красота и чар проличават – големи очи и плътни устни. Това, което я отличава и досега като визия. Едни от най-добрите й роли в киното са Кейт в "Хакери", Джия в "Джия", Лара Крофт в "Лара Крофт: Томб Рейдър", Джейн Смит в "Мистър и мисис Смит", Злодеида в "Господарка на злото" и др.

„Най-големият подарък, който съм направила на децата си – това е възможността да видят света“, казва актрисата. Анджелина обожава да пътува и предава тази любов и на децата си. Тя има 6 деца, от които 3 осиновени. 

Свободата и зачитането на човешките права е сообено важно за Анджелина. Анджелина Джоли е специален посланик на ООН по въпросите с бежанците.

През 2016 г. тя се разделя с Брат Пит, който е обвинен в проява на агресия срещу едно от децата.

Снимка: EPA

Повече за актрисата и защо си направи двойна мастектомия и операция на яйчниците - четете в ladyzone.bg