В САЩ Денят на благодарността, който се празнува в последния четвъртък на ноември, е почти толкова важен, колкото Коледа – задължително се правят големи събирания и се набляга на семейството и близостта… знаете от филми и сериали. Но докато всеки американец е празнувал поне веднъж Деня на благодарността, има доста хора, които смятат, че този ден не трябва да е повод за национална гордост и се обявяват срещу него. Сред тях са и големи звезди като Анджелина Джоли и Шер, които в миналото са споделяли, че не одобряват празника.

Анджелина е известна с благотворителната си дейност и със стремежа си да даде равни възможности на хора от различни етнически групи. За нея този ден е расистки празник и трябва да бъде отменен. Известно е дори, че докато беше женена за актьора Брад Пит, актьорът е трябвало да празнува без нея.

От своя страна певицата Шер има дори по-лична причина да е срещу празника. Известно е, че тя е 1/16 чероки. Според нея този ден трябва да е ден на срам, тъй като отбелязва “началото на едно голямо престъпление“.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете повече за Деня на благодарността и причините някои хора да са против празника: