Романтичните комедии, един от вечните жанрове в киното, достигат своя апогей през 90-те години, а безспорната кралица на романтичните комедии по това време е Мег Райън. Днес звездата от „Имате поща“ навършва 60 години и повечето от вас сигурно се опитват да се сетят къде са я гледали за последно. Не се притеснявайте, не сте само вие – Мег Райън изчезна от екраните точно толкова бързо, колкото и изгря и изобщо не съжалява за това.

През 1989 г. излиза култовата комедия на Роб Райнър „Когато Хари срещна Сали“, в който Мег Райън изпълнява главната роля. Зашеметяващият успех на филма я превръща в огромна звезда и пътят пред нея в Холивуд вече е отворен.

Снимка: Getty Images

Няколко години по-късно номинираната за „Оскар“ сценаристка на „Когато Хари среща Сали“ прави друг филм, който ще се превърне в огромен комерсиален успех и кани Мег Райън в главната роля, заедно с Том Ханкс. „Безсъници в Сиатъл“ излиза през 1993 г. и веднага става хит.

През следващите години Мег Райън участва в почти всички успешни комедии от 90-те и началото на 2000-те години, сред които „Имате поща“ (отново с Том Ханкс) и „Кейт и Леополд“ с Хю Джакман.

Сега Мег Райън, която днес навършва 60 години, е оставила зад гърба си романтичните филми и като цяло актьорската кариера, но не и киното. През 2015 г. направи режисьорския си дебют с филма „Итака“, в който участва самата тя, заедно със сина си Джак Куейд и Том Ханкс.

Тя не съжалява, че кариерата ѝ е в миналото. Времето, прекарано като една от най-популярните личности в Холивуд, не е нещо, което помни с добро. И е сигурна, че ако започваше актьорската си кариера днес, не би могла да издържи на същия успех.

„Ако започвах кариерата си днес, нямаше да имам никакъв шанс“, каза тя в интервю за „Vanity Fair“ през 2020 г. „Социалните медии промениха нещата. Толкова са огромни и всеобхватни. Нямаше да издържа на постоянното внимание и съдене.“

Още за Мег Райън и какво я накара да се откаже от актьорската кариера може да научите на LadyZone.bg: