Актрисата Искра Радева е прекарала тежко COVID-19 и се е наложило да бъде хоспитализирана. За това разказа самата тя в предаването "Преди обед".

"Вдигнах доста висока температура и започнах да пия антибиотик. Температурата ми стигна 39,6 градуса, едва я смъквах до 38, и така карах 5-6 дни - което искам да кажа, че никой не бива да прави. Максимум 2-3 дни, ако имате такава температура, моментално трябва да се обадите в болница и да отидете на преглед, защото вирусът е много коварен и много бързо действа", разказа Радева. 

"Обадих се вече на 6-7 ден, когато вече едва гледах. Влязох в COVID отделението, няколко дни ми вливаха системи, падна ми температурата. Аз си мислех, че вече ще ме изписват, а те дойдоха и ме вкараха в интензивното отделение - с двойна бронхопневмония и недостиг на кислород. Изкарах доста време там", допълва тя. 

"Безкрайно благодарна съм на лекарите в COVID отделението и интензивното на болница "Лозенец", каза актрисата.

"Важно е в началото хората моментално да се обърнат към лекарите и да получат помощ", каза Радева. 

"Аз изиграх толкова лекарки и медицински сестри, че мога да кажа, че съм половин лекар. Сега след COVID-19 аз сама си бих инжекциите вкъщи", допълни тя. 

Искра Радева не само си е партнирала с цяла плеяда родни сексимволи на сцената и пред камерата, но има и ангелски глас, с който печели първа награда на фестивала "Златният Орфей" през 1997 г. в дует с Маргарита Хранова. Баща й мечтае да стане лекарка, но тя решава да следва сърцето си и да стане актриса. 

Маргарита Хранова се включи на живо в предаването, спомняйки си как е създадена песента "Любов раздвоена", с която двете печелят "Златният Орфей". 

Вижте повече във видеото в Ladyzone.bg.