Джема Артъртън, заедно с част от останалите си колеги в актьорския състав на дългоочакваната предистория на "Kingsman" – филмът "King’s Man: Първа мисия", прекарват безкрайни часове в обучение и тренировки за физическите предизвикателства в лентата, чието действие се развива предимно по време на Първата световна война. "King's Man: Първа мисия" ни отвежда в Англия и разказва за кървавото начало на легендарната агенция Kingsman. Филмът ще ни направи свидетели на епична битка между силите на доброто и злото, каквато не сме виждали до момента - след успеха на първите две части ("Kingsman: Тайните служби", 2014 и "Kingsman: Златният кръг", 2017), начело на "King's Man: Първа мисия" отново застава режисьорът и сценарист Матю Вон.

Освен Джема Артъртън звездният актьорски състав на филма включва Ралф Файнс, Рис Ифанс, Харис Дикинсън, Джимон Унсу, Матю Гууд, Том Холандър, Даниел Брюл, Чарлс Данс и други. Ето какво сподели актрисата за участието си в "King's Man: Първа мисия" в интервю, ексклузивно предоставено на Ladyzone.bg от "Форум Филм България".

Как преминаха за вас снимките на "King’s Man: Първа мисия"?

Наистина ми харесаха. Прекарах си много добре и мисля, че това е така, защото екипът е наистина добър. Имам предвид всички, които са замесени - всички актьори са върхът, както и режисьорът Матю Вон. Наистина ми беше приятно да работя така. Моята героиня също е много забавен персонаж, а екипът е отбор в истинския смисъл на думата. Има приятелско отношение и приятно усещане на снимачната площадка, което е наистина важно.

Джема Артъртън в кадър от "King's Man: Първа мисия"

Бихте ли ни разказали малко повече за вашата героиня?

Играя героиня, наречена Нани Уоткинс - или Поли. Поли е бавачка на Конрад, така че тя го е отгледала и е нещо като шеф на всички, включително на Оксфорд, изигран от Ралф Файнс. Тя е много строга и не толерира никакви глупости. Тя е най-умната от всички, но освен че е много умна, е и изключително забавна. Истинска умница е, но тъй като е прислуга и част от персонала, тя е от различен социален произход - от работническата класа. Произхожда от северната част на Англия, така че не изпъква с елегантност. В този филм има много джентълмени и представители на висшето общество, но е малко по-прагматична. И тогава разбираме, че тя не е просто бавачка - тя е неразделна част от легендарната шпионска агенция Kingsman. И е много добре обучена да стреля и да разсекретява кодове. Така че по време на филма става ясно, че е таен агент под прикритие.

Значи Поли е отгледала Конрад?

Тя е нещо като майка на Конрад. Историята се развива между 1914 и 1919 г., така че това е началото на Първата световна война и периода след нея. От филма също научаваме, че Поли е един от основателите на агенцията Kingsman. Тя е дясната ръка на Оксфорд (изигран от Ралф Файнс) и е отлична снайперистка, умела разбивачка на кодове и мозъкът зад операцията. Работи под прикритие като бавачка и има мрежа от прислужници, които също работят под прикритие за Оксфорд. Бих казал, че този филм е различен от оригиналните филми "Kingsman".

С какво?

Тъй като историята във филма се развива по време на Първата световна война, това й придава много по-сериозен и драматичен фон. Определено все още го има елементът на забавление и блясък на Матю Вон. Виждаме Распутин, който е изигран от Рис Ифанс, има множество комедийни моменти с него – ярки и откачени моменти, но все пак ядрото на историята е много по-сериозно и вълнуващо. И Ралф допринася за това - той внася тежест с ролята си. 

Каква беше вашата първоначална реакция, когато Матю Вон ви потърси за ролята?

Прочетох сценария и наистина харесах героинята. Матю ми го представи с думите: "Винаги съм искал да направя филм с момиче на Бонд". Това ме накара да обърна внимание на ролята. И после той каза: "След това ще има още един филм", който мисля, че може би ще се развива през 30-те години на миналия век. Така че тези герои ще се появят в повече филми, ако този се получи добре. Така че това беше интригуващо и много вълнуващо. 

Трябваше ли да тренирате за ролята?

Да, трябваше да го правя и наистина ми хареса. Участвала съм в много каскади преди, а в този филм всъщност имам само малко. Но ако има последващ филм, Матю Вон ми е обещал да участвам в много повече (смее се). Наистина ми хареса. Трябваше да работя с екипа на каскадьорите, който досега е работил по всички филми "Kingsman" и те са страхотни. Освен това трябваше да работя с бивш военен на име Тони, който ме научи как да изглеждам така, сякаш наистина мога да стрелям добре. Той каза, че често във военните филми вижда хора, които имат оръжия, но ги използват по начин, който изглежда готино в сцените, но не винаги е правилен.

Вижте повече за Джема Артъртън и "King's Man: Първа мисия" в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!