Носителката на наградата „Икар“ Боряна Братоева, която внесе много чар в сериала „Съни бийч“, споделя своите емоции, свързани с Коледа.

Коледа и Нова година в детските спомени

"Много важно беше за мен да мога да подаря на всеки от семейството по нещо за Коледа. Затова спестявах от закуски няколко месеца преди това. Подарявах предимно украси за вкъщи – огромни шишарки с панделки, висящи ангели, големи камбанки, които до ден-днешен се чудя къде да закача. Доста грандомански гледах на нещата. Баща ми има рожден ден и имен ден на 24 декември, така че Бъдни вечер е особено скъп и вълнуващ празник в нашето семейство", разказва тя.

Празникът през последните години

"Много, много скъп и ценен момент, защото все по-рядко имам възможността да се прибирам във Варна. А аз свързвам Коледа преди всичко с този град и близките ми, които живеят там. Независимо, че много рядко може да натрупа сняг там… не е Коледа, ако не съм във ветровитата Варна", споделя актрисата.

С какво Коледа 2020 ще е по-различна?

"С това, че ще бъде още по-съкровена, ценна и чакана. Момент, в който още по-силно да вярваме и да се надяваме, че всичко лошо, което ни заобикаля, ще отмине час по-скоро. Освен това ще трябва доста дни да се изолирам в София, за да мога да се прибера спокойно във Варна и да празнувам с моите родители", казва Боряна Братоева.

Украсата

"В София нямам навик да украсявам за Коледа. Във Варна гледам да украся поне една елхичка, на която се радва предимно котката. Майка ми е детска учителка и винаги се старая да я отменя в украсата, защото тя трябва да направи това в градината.
Хубавото е, че в Драматичен театър-Пловдив, в който играя, винаги е много добре украсено и мога да се радвам на коледния дух", казва актрисата.

Повече по темата, както и рецептата на Боряна за "Слънчева пита", ще откриете в LadyZone.bg