Тя е сред новите лица в 13-ия сезон на комедийния сериал „Столичани в повече“, където влиза в ролята на Кремена Папазян – инспектор на дирекция „Екология“ и бивш служител на министерство, обвинена в секс тормоз и злоупотреба с власт. Но това е само от екрана.

В истинския си живот тя е скарана със скандала, но е не по-малко интересна като личност. Има лилав колан по таекуон-до и е доктор на науките от НАТФИЗ. Но преди всичко, Ралица Бежан е един слънчев, усмихнат и топъл човек – какъвто е и нейния глас.

Снимка: Даниел Димитров

Актрисата и певица поднася поредната изненада с нова джазирана версия на един от най-любимите стари градски шлагери – „Трендафилът мирише“, част от проекта „Незабравимите: Старите песни на нов глас".

Режисьор на видеото е Иван Юруков, оператор е Димитър Костов, а художник – Ирина Цапрева. В клипа участват актьори и студенти от втори и трети курс на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов". Хореограф на танците е София Георгиева-Линди.

Част от лицата във видеото бяха до Ралица и по време на премиерата на парчето, заедно с музикантите Калин Жечев –пиано, Димитър Сираков – контрабас, Ивелин Иванов – акордеон, Стоил Иванов-Стю – ударни, както и тромпетистът и вокалист на „Тумбаито“ Мартин Ташев.

Ралица Бежан не крие, че любовта й към старите градски песни идва от баща й Георги Ковачев. Той е български импресарио, работил с едни от най-големите в забавната ни музика през годините.

Песните на част от тези имена сега са в репертоара на Ралица. Сред тях са „Тръгвам си без шум“ на Леа Иванова, „Песен моя, обич моя“ на Йорданка Христова, „Лунни лъчи“ на Мими Николова, „Ако имах чук“, изпълнявана от Лили Иванова и Емил Димитров, „Чин-чин“ на Стефан Воронов и др.

На 14 юни в „Сити Марк арт център" е следващото представление на „Незабравимите: Старите песни на нов глас" с Ралица Бежан.

Снимка: Иван Василев