Наближават светли празници, които повече от всякога са символ на надеждата за по-добри дни. В темата "Рецепта за Коледа" на Ladyzone.bg любими лица от екрана споделят любимата си коледна рецепта, но и най-вече как успяват да поканят коледния дух у дома, какви са коледните традиции в техния дом. Днес гостува ТВ водещата Деси Стоянова от "Преди обед".

"Най-хубавото на Коледа е пределно ясно – това да сме заедно. Постановката у нас е класическа – всички събрани около масата. В последните 11 години е по-шумно от преди покрай децата. Но пък благодарение на тях вълнението е много по-голямо и толкова истинско", споделя тя.

"Слава Богу всички сме здрави, така че празниците ще са прекрасен повод да се абстрахираме от напрежението, което 2020-а донесе. Ако има някаква разлика, в нашия случай е дребна и я дължим на котката. Елхата е украсена само от средата нагоре, защото малкото бяло същество, което от няколко месеца е част от семейството, реши, че играчките всъщност са нейни и непрекъснато ги събаря, за да ги гони след това из цялата къща. Така че се наложи да съкратим част от украсата", смее се Деси.

Снимка: Деси Стоянова

Любимата рецепта за Коледа на водещата още от дете е за сладкиш "Агнес".

"Има един сладкиш, който много обичах, когато бях малка. Майка ми го правеше. Наричахме го „Агнеса“. Аз все си записвам рецептата и след това я губя, така че всеки път като тръгна да го правя, се налага да й звъня. И тя отваря стария тефтер с рецептите, събирани десетилетия, и ми чете. Последния път я помолих направо да ми снима страничката и видях, че „официалното“ име е „Агнес“, разказва Деси Стоянова.

Рецептата и как да го приготвите вижте в Ladyzone.bg: