Багажът на световноизвестния модел Наоми Кембъл е бил проверен „на случаен принцип“ при пристигането ѝ на Летище София, съобщават от Агенция „Митници“.

Оттам отбелязват, че става въпрос за рутинна проверка и няма постъпило оплакване от Кембъл или неин представител. 

Повод за съобщението на Агенция „Митници“ са медийни публикации в британския вестник „Дейли мейл“, според които Наоми Кембъл е останала разочарована, след като е почувствала, че била претърсена от служител на летището в София, защото е цветнокожа.

Супермоделът смята, че проверката на летището е била свързана с цвета на кожата ѝ, когато е била спряна миналия месец от служители на терминала за пристигащи на Летище София, докато е пътувала за модни снимки в София.

Източници твърдят, че 52-годишната Кембъл е била „много разстроена“ от случилото се на 19 май, след като пристигнала за тридневното работно пътуване.

„Ако сега отидем на някои от терминалите на нашето летище, ще видим най-различни хора. Дамата вероятно е свикнала на по-специално отношение“, каза Димитър Димитров от „Отворено общество“.

Димитър Димитров от години се занимава с изследването на расизма в България.

„Запазва се тенденцията да има различно отношение към различните - хора с увреждания, различен етнически произход“.

Летището вече започна проверка. От там казват, че ще прегледат видеозаписите от този ден, за да проучат случая напълно.

Според източници на bTV видеозаписите не са показали нищо необичайно. Наоми Кембъл и преди е била в центъра на подобни скандали. Осъждана e за нападение четири пъти: за хвърлен телефон срещу асистентката си, друг - срещу чистачката си, за ритане на полицай и за удряне на папарак с чанта.

Четете повече за случая в ladyzone.bg: