Тази година Клинт Истууд навърши 90 години. Това стана малко след премиерата на режисирания от него филм „Случаят Ричард Джуъл“, който получи номинация за „Оскар“ заради играта на Кати Бейтс. И макар само едно десетилетие да го дели от цял век живот, неуморният Клинт Истууд продължава да работи. Той планира да се завърне на екрана за пръв път от 2018 г. насам.

Клинт Истууд планира да продуцира, режисира и да играе във филма по книгата от 1975 г. „Cry Macho“. Историята разказва за измамник, който отвлича дете от майка му в Мексико, за да го предаде на баща му в Тексас.

Истууд за втори път се захваща с проекта, след като през 1988 г. го изостави, за да направи филма си „Смъртоносен списък“, в който изпълни ролята на един от най-обичаните си персонажи – „Мръсния“ Хари.

Снимка: Getty Images

Клинт Истууд е една от последните истински холивудски легенди. Той започва кариерата си като актьор в уестърни през 60-те години на миналия век, а след това сам застава зад камерата. Успехите в кариерата му са му донесли общо 4 награди „Оскар“ и още 7 номинации за престижната кинонаграда.

Истууд е известен с това, че умее да прави изпълнени с напрежение филми с много нисък бюджет. До голяма степен причината за това е изключителната му ефективност като режисьор. Известно е, че умее да заснема повечето сцени от първия или втория опит, което пести време и пари.

Снимка: Getty Images

През последните години скоростта му на работа значително е намаляла, което се дължи на напредналата му възраст. Въпреки това изглежда, че Клинт Истууд няма намерение да се отказва нито от мястото си зад камерата, нито от това пред нея.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете още за големия актьор и режисьор: