Няма по-голямо признание за актьор или актриса от това да получи наградата „Оскар“. И докато повечето хора трябва да работят с години, за да се доберат до номинация за престижната награда, има някои изключително талантливи актьори и актриси, които успяват да впечатлят академията още докато са млади. Очевидно жените имат по-голям шанс да впечатлят журито като млади, тъй като 9 от 10-те най-млади хора, получавали „Оскар“, са жени.

Най-младата актриса, която е получавала награда „Оскар“ е Тейтъм О‘Нийл, когато е била само на десет. В последните години най-обещаващата млада актриса е Дженифър Лорънс, която спечели наградата на 22-годишна възраст и им още 3 номинации.

Снимка: Getty Images

Тази година шанс да постигне нещо такова има 24-годишната Флорънс Пю, която е номинирана за ролята си в „Малки жени“. Актрисата успя да спечели сърцата за зрителите на филма и си заслужи номинацията. Тя беше номинирана и за „Златен глобус“, но загуби от Лора Дърн. Ако сега успее да получи „Оскар“-а, ще бъде деветата най-млада актриса, получавала наградата.

На сайта LadyZone.bg може да намерите списък на 10-те най-млади актьори и актриси, получавали „Оскар“: