Както в облеклото, грима и прическите, така и в интериора съществуват тенденции, които не е задължително да следваме, но понякога са изключително практични и ни дават насока накъде да погледнем, ако ни предстои обзавеждане на нов дом или освежаване на стар. Кои ключови елементи, цветове и стилове ще бъдат актуални през 2020 г. – вижте какво казват по въпроса интериорните дизайнери.

Мебели и декор по поръчка

Мебелите, обзавеждането и декорът по поръчка се превръщат в една голяма тенденция, която е на път да бъде приветствана като нещо голямо през 2020 г. Основната причина за това е, че този вид обзавеждане започва да става все по-достъпно дори и за хората, които до този момент не са си представяли, че ще могат да си позволят подобен лукс. Идеята за нещо, което е създадено специално за някого и по начин, който да оползотвори всяко кътче в дома, се харесва на всеки, а в съчетание с достъпната цена, е тренд, който си заслужава всяка похвала.

Кухня в меки, пастелни тонове

Кухните в бяло са класика, която през последните години доби огромна популярност заради възможността за игра с цветовете с останалия декор в това важно и функционално помещение в дома. Интериорните дизайнери предричат промяна в тази утвърдена бяла визия, като разгръщат палитрата от тонове в пастелната и мека гама на сивото, зеленото, синьото и земните цветове.

Снимка: iStock

Мек, дървесен интериор

От акценти в кухнята до мебели в трапезарията, всекидневната и спалнята, а защо не й в банята – елементите с дървесен акцент винаги са на мода. От избелен дъб до тъмен махагон – интериорът решен в меки, дървесни тонове ни доближава до природата и създава усещане за хармоничен и балансиран дом.

Останалите тенденции в интериора през 2020 г. вижте на Ladyzone.bg: