Австралийска компания за недвижими имоти привлече вниманието на десетки хиляди онлайн потребители по целия свят, след като се опита да продаде своя луксозна недвижимост с клип, в който професионални танцьори изпълняват сложна хореография из имота.

Видеото, по равно определяно в социалните мрежи както като впечатляващо, така и като нелепо, всъщност е за четиристайна къща. Тя се превръща в декор за история с участието на добре сложен татуиран господин, който се прибира у дома с бялата си спортна кола, като на вратата го чака чаровната му съпруга.

В най-добрите традиции на мюзикъла и модерния танц двамата използват всички основни помещения в къщата, за да развихрят уменията си, а виждаме и басейна – сниман и отгоре с дрон.

Вероятно така трябва да изглеждат стопанинът на този дом и неговата кола

Кадрите на двойката се редуват с близки планове на детайли от къщата и общи планове на помещенията, което само засилва общото усещане за продукция за възрастни или нискобюджетен клип на песен от Балканите. Не помага и че към края на иначе прилично заснетото видео виждаме в едно от отраженията пристъпващия крадешком оператор.

Тя, Той и Операторът

„Това е перфектното видео за късната фаза на имотния балон в Австралия”, коментира потребител в „Туитър”. Други коментират, че крайният резултат е толкова кичозен, че чак изглежда като изкуство.

От агенцията коментираха пред „Гардиън”: „Винаги търсим нови начини да рекламираме нашите имоти, но в този случай не се справихме”.

По-късно и видеото беше изтрито, но преди това брокерът, пряко отговорен за поръчката и реализацията на клипа, сподели, че е доволен от вниманието, на което се радва предлаганата от него недвижима собственост. Не е ясно дали в крайна сметка клипът е довел до реален интерес и сделка за къщата.

Все още не е ясно дали видеото всъщност е довело до продажба

Как биха изглеждали „героите” на подобен клип, сниман в луксозен български имот и каква би била фоновата музика – оставяме това на вашето въображение.