Посетителите на Хамбургския зоопарк ще могат да се радват дългоочаквана атракция – две мъжки и две женски сибирски тигърчета.

„Преди седмица, когато навършиха 6 месеца, ги ваксинирахме срещу котешки грип. Трябва да имунизираш тигрите така, както се грижиш за домашната си котка. Преди това, ги гледах само на монитор – имаме камера в клетката им. Всичко изглеждаше добре, майката върши чудесна работа. Всички са еднакъв размер, което е добър знак и показва, че получават достатъчно мляко. Игриви са и тичат наоколо. Изглеждат ми доста добре.", разказва ветеринарят д-р. Михаел Флюгер.

Служители на зоопарка разказват, че не са очаквали тигърчетата да излязат на открито толкова рано.Тигрицата Марушка се грижи за тях – преди да ги пусне навън, тя е проверила терена за опасности. А малки тигърчета в зоопарка в Хамбург не е имало от цели 15 години.

Имената на тигърчетата ще могат да избират техните почитатели. Зоопаркът в Хамбург предлага 10 имена, за които посетителите могат да гласуват: Мишка, Слава, Олай, Витали, Владимир за мъжките. За женските – изборът е между Даша, Кети, Даря и Анушка.