Дългоочакван спектакъл в Софийската опера: 39 години след световната премиера, мюзикълът „Клетниците” вече има своята българска версия. Днес беше и премиерата на спектакъла.

Мюзикълът е с изцяло български екип и на български език. Малко след премиерата му на „Бродуей” в началото на 80-те години, акад. Пламен Карталов получава разрешение да създаде своя версия на спектакъла, но по технически причини е възпрепятстван тогава.

Всички певци са специално одобрени от автора на мюзикъла – Камерън Макинтош, който е създал и други бродуейски класики като „Фантомът на операта” и „Котките”. В ролята на Жан Вал Жан е Владимир Михайлов, Жавер ще бъде изигран от Орлин Павлов, а Фантин e Весела Делчева.

„Владо остарява с 30 години за 10 минути! Заслужава си да видите какви факири има тук – гримьори, които вършат страхотна работа!”, каза Орлин Павлов.

Магията на „Клетниците” се крие и в мащабните декори и красивите костюми. 

Следващите дати на спектакъла са на 10, 11, 12 и 13 декември и на 9, 10, 11 и 12 януари от 19 ч. и сутрешни представления за ученици на 11 и 12 януари 2020 г. от 11 ч.