54-годишната Лиза Ръдърфорд от Мичиган, САЩ, ражда на 1 октомври дете, което й е внуче, защото е влязла в ролята на сурогатна майка за плода на дъщеря си. На 23 ноември самата дъщеря на Лиза – Келси, ражда свое дете, защото е забременяла като по чудо, след като много лекари са заявили, че няма как да износи свое бебе.

Двете момиченца, родени в рамките на два месеца, се явяват сестри, а тук следват подробностите за това чудо на живота.

Келси се омъжва през 2016 г. и година по-късно вече знае, че забременяването й ще бъде свързано с трудности. Оказва се, че не само яйчниковият й резерв е малък, но и двете й маточни тръби са запушени.

Със своя съпруг започват процедури инвитро и успешно създават пет ембриона, но възниква друг проблем – лигавицата на матката на Келси е много тънка и всички опити за заздравяването й се провалят.

„Бяхме отчаяни! Бях готова да заменя пет години от живота си само и само да имам бебе“ – признава Келси пред списание „Пийпъл“.

Майка й предлага да износи плода, но младото семейство все още таи надежди, че с помощта на операции и медикаменти ще може да се справи с проблема. В един момент обаче лекарите съобщават, че износването на плод от Келси е невъзможно.

„Попаднах в черна дупка. Освен това съм учител и постоянно съм заобиколена от деца. Мисълта, че не мога да имам собствено, стана още по-натрапчива“ – споделя 31-годишната Келси.

Цялата история можете да прочетете в LadyZone.bg