12-годишният Като Катонголе е не само майстор на брейка – той обича и да рисува. Учителят му по рисуване е и най-големият му фен. Именно той свързал Като с професионални учители по танци.

"Искам да уча и други как се играе брейк. Някои от тях смятат, че човек танцува единствено за собствено удоволствие, но това не е така. Когато танцуваш, ти сякаш разказваш на другите някаква история", Смята Като. 

Днес Като вече редовно участва в курсовете по брейк и хип-хоп. Неговият инструктор вече е забелязал таланта на момчето.

"За момче на тази възраст Като има невероятна способност за концентрация. Смятам, че умението му да се концентрира идва от неговата пристрастеност към изкуството. Той идва тук, загрява, разтяга се и влиза в час" – казва Абрамз Текия, учителят по танци на Като.

Повечето деца в курса идват от бедните предградия на столицата на Уганда. Танците им помагат да се съсредоточат върху своите големи мечти. А Като мечтае да стане международен инструктор по хип-хоп.

Майката на Като го подкрепя. Тя се надява, че танците могат да помогнат за благополучието на семейството. Като добре знае, че без образование едва ли може да направи кариера като танцьор. Но и в училище намира време да забавлява своите връстници.