Навършват се 10 години от бляскавата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Уестминстърското абатство. На 29 април 2011 г. милиони по света наблюдаваха церемонията. Красивата булка бе с рокля от сатен и дантела по дизайн на Сара Бъртън за Alexander McQueen, а на главата си носеше тиара на Cartier, предоставена от кралица Елизабет.

Кейт отива към олтара, съпроводена от баща си. На заден план е сестра й Пипа Мидълтън с шаферките
Снимка: Getty Images

Една от най-популярните снимки от събитието е тази, запечатала първата публична целувка на младоженците след бракосъчетанието. В кадъра са и две от шаферките на младата двойка. Ето кои са тези момичета и с какво се занимават в момента.

Грейс ван Кътсъм
Тригодишната Грейс привлече вниманието на целия свят с естествената си детска реакция. Тя запуши ушите си, докато хиляди британци поздравяваха Кейт и Уилям за традиционната целувка на балкона на Бъкингам.
Грейс е дъщеря на приятеля на младоженците Хю ван Кътсъм, като принц Уилям дори е неин кръстник. В момента 13-годишното момиче учи в частно училище в Оксфордшир.

Лейди Маргарита Армстронг
Тя е най-малката дъщеря на графа и графинята на Сноудън и единствена внучка на принцеса Маргарет – сестрата на Елизабет Втора, която почина през 2002 г. Маргарита е на 25-та позиция в линията за онаследяване на британската корона. Днес тя е на 18 години и е студентка в Банбъри, Оксфордшир.

Лейди Маргарита Армстронг с майка си Серина през декември 2019 г.
Снимка: Getty Images

Научете повече по темата в сайта LadyZone.bg