Казват, че в България има една истинска звезда и това е Лили Иванова. Дали е така, наистина няма значение. Важно е само това, че днес Лили има рожден ден, а нейните песни са носени в сърцата на четири поколения...

И новината от днешния ден е не броят на годините ѝ, а това, че съвсем скоро Лили ще прибави още един албум към своята дискография от над 40 заглавия. Ще прибави и още няколко големи концерта към онези общо над 11 хиляди срещи с публиката, реализирани досега по сцените в цяла България.

Засега толкова, подробностите – след около месец, обещават от екипа на певица номер 1.

А това, което феновете очакват с нетърпение, е 21 юни. Тогава Лили за трети път ще пее край езерото Панчарево. Миналата година по това време от там започна турне, билетите за което бяха разпродадени много преди обявените дати.

Без съмнение, и през 2017-а Лили няма да остави без музиката си всички, която я обичат. Честит рожден ден, Лили!

Незабравими цитати от концертите на Лили през последните няколко години:

„Когато бях по-млада, се учех от по-старите, сега предпочитам да се уча само от младите. Това е положението!“

„Публиката е моето вдъхновение, но на сцената това са музикантите“.

„Една певица може да е много велика, но ако няма добри музиканти, нищо не се получава“.

„Не съм свикнала да държа толкова много речи и това ме унищожи“.

За външния си вид: „Не изглеждам ли като ученичка с тая бяла якичка? А с тази изрязана пола видях голям зор, но нали трябва и нещо да се види, освен да се чуе. Нищо, че някои се чудят защо така се държи тая жена на тия години. Все повтарят: Мегата, примата, тримата… Аз не съм мега, аз съм просто Лиленцето-пиленцето“.

За политиците: „Цветя ми пращат, а на кафе не ме канят…“

За спонсорите: „И знаете ли какво казаха те: Нямаме интерес към Лили Иванова. Ако бях на 18 г. и не можех да пея, сигурно щяха да имат, но аз предпочитам така, отколкото да съм на 18 и да не мога нищо да правя“.

„Ние може да си свирим и да си мислим, че сме много велики, но ако публиката не си купи билет и не дойде, значи не сме чак толкова велики. Моята публика не е насила събрана – не е получила нищо, нищо не ѝ е обещано. Само музика! И така, да продължаваме да си свиркаме”.