На 7 декември изключителният мюзикъл „Ла Ла ленд“ („Страната Ла-ла-ла“, La La Land), който спечели шест оскарa, ще оживее на сцената на Зала 1 на НДК. Филмът ще бъде прожектиран на голям екран, докато саундтракът на Джъстин Хъруиц ще бъде изпълнен от симфоничния оркестър на БНР и едни от най-добрите ни джаз музиканти като Антони Дончев и Мишо Йосифов.

Репетициите вече започнаха.

„Толкова разнообразна музика... Това само един гений може да го направи. Той е Джъстин Хъруиц – на 31 години е създал такава музика – просто невероятно!“, казва гост музикантът Стефан Врачев.

„Свирех на пианото и упражнявах някои от тези произведения по четири часа на ден в продължение на три месеца. Би трябвало никога повече да не искам да ги чувам, но те все още толкова силно ме вълнуват и разчувстват“, разказва изпълнителят на главната роля Райън Гослинг в интервю.

„Джъстин композира нещо изключително красиво, за което хората винаги ще говорят и помнят“, смята и колежката му Ема Стоун.

Тази музика изпълва душата с много чувства – тъга, любов, светлина, романтика, красота, казва Врачев. За нас е чест, че можем да свирим качествена музика. Дай Боже по-често такава музика да има в България, добавя той.

Вижте повече във видеото: