"Здрач", Тейлър Суифт и Джъстин Бийбър са големите победители на тазгодишните награди "Изборът на тийнейджърите".

Звездата на кънтри музиката Тейлър Суифт спечели 5 приза, включително за женски изпълнител и за женски кънтри изпълнител, както и за най-добра актриса в озвучаване на филм за анимационната комедия "Лоракс". Певицата фигурираше и сред топ победителите на миналогодишното издание на наградите, което се излъчва от телевизионния канал Fox.

18-годишният канадски певец Джъстин Бийбър получи радушен прием от публиката, когато изпълни песента си "Boyfriend" и най-новия си сингъл "As Long As You Love Me" с рапъра Биг Шон в един футуристичен декор. Младият идол спечели четири награди, сред които за най-добър мъжки изпълнител и сингъл на мъжки изпълнител за песента "Boyfriend".

Любим филм на тийнейджърите се оказа "Здрач: Зазоряване: Част 1", преди излизането на последния филм от поредицата през ноември "Зазоряване: Част 2". Вампирската сага спечели общо 41 награди "Изборът на тийнейджърите" през последните 4 години, а нейните екранни звезди Кристен Стюарт, Робърт Патинсън и Тейлър Лаутнър лично приеха призовете под формата на дъски за сърф.

Наградите "Изборът на тийнейджърите", които се определят чрез онлайн гласуване на подрастващите, отличават музиканти, актьори и други творци, които са най-популярни в техните среди. Трофеите са дъски за сърф в реален размер и се дават в многобройни категории за филми, телевизионни предавания, музика, както и за някои неконвенционални отличия.

Двучасовото шоу беше водено от бившата звезда на Disney Channel и настоящ член на журито в "Х Фактор" Деми Ловато и от звездата на сериала "Клуб "Веселие" Кевин Макхейл. Ловато заяви, че тази година са гласували 134 млн. подрастващи на възраст между 13 и 19 години.
Други победители, които си тръгнаха с повече от едно отличие, бяха "Игри на глада", актрисата Ема Стоун, телевизионният сериал "Малки сладки лъжкини", британската момчешка банда "One Direction", сериалът "Дневниците на вампира".

Приятелката на Бийбър Селена Гомес, която празнуваше на тази дата рождения си ден, бе посрещната с торта, а публиката я приветства с традиционния за случая припев "Happy Birthday". Тя си тръгна от амфитеатъра "Гибсън" с награда за най-добра група – нейния състав "Сийн", и за сингъл. Кристен Стюарт получи две отличия - за най-добра актриса в романтичен филм за "Здрач" и за най-добра актриса в летен филм за "Снежанка и ловецът".

Други знаменитости, които лично получиха призовете си, бяха Елън де Дженерис за най-добра комедийна актриса, Зак Ефрън за най-добър драматичен актьор за "Талисманът" и Джона Хил за най-добра комедия - "Внедрени в час".