Студентите в Студентски град знаят повече от текстовете на поп фолк парчета, четат повече от етикетите по бутилките с алкохол и могат повече от това да въртят кючеци – това се наемат да докажат от Движението "Промяна за студентите”, което организира Студентски куиз утре – 16 октомври, в "Строежа”.

Какво е това?

"Студентски куиз е състезание, което има за цел да стимулира можещите и знаещите, като предостави подходяща публична платформа за доказване на качествата, които трябва да изграждат и формират образа на българския студент”, обясняват организаторите. "Защото друг Студентски град е възможен", смятат организаторите.

Състезанието е отборно и в него участват представители на различни университети. Във всяка игра участват осем отбора от по четирима студенти. Най-добрите ще спечелят книги.

Състезанието започва в 19:00 часа, а веднага след него – от 22:00 часа, на сцената на „Строежа” ще излязат "Джанго Зе" за безплатен концерт.

Историята

Студентски куиз започва като експеримент преди година в Исторически факултет към Софийски университет. След успеха му сред академичната общност в СУ "Климент Охридски”, следва още едно издание, три месеца по-късно, в Студентски град. На 5 юни в клуб "Строежа” над 200 студенти от различни университети се бориха помежду си със силата на интелекта.