Само две седмици остават до десетата церемония по връчването на годишните музикални награди на БГ Радио за 2012 г.

Най-голямото събитие за българската поп и рок музика за годината ще се проведе на 22 април в Зала 1 на НДК и ще отбележи старта на нов сезон в българската музикална история.

В Световния ден на Земята, избран за дата на церемонията, ще започне Нова мечта – свежо начало в съвременната българската поп и рок музика. Новото начало идва и с надеждата, че в този ден и със силата на българската музика, ще променим начина, по който се грижим за планетата Земя.

Новият музикален сезон ще стартира с десетите поред годишни награди на БГ Радио, а мотото на събитието е Нова мечта. Утвърдени имена от сцената на годишните музикални награди на БГ Радио ще представят новите лица и бъдещи гласове в специални съвместни изпълнения на някои от най-големите си хитове и новите песни на младите артистите.

Част от тях са вече потвърдилите Миро и Дивна, Васил Найденов, Графа, Мария Илиева, БТР, които ще представят млади артисти, а скоро предстои и пълният списък с изпълнители.

На 22 април на сцената на НДК ще излязат най-заслужилите български изпълнители и музиканти за едновременно 2010 и 2011 г., защото миналата година вместо церемония медията отбеляза юбилейния си рожден ден с голям концерт. На сцената ще стъпят тези, които слушателите на БГ Радио са избрали чрез гласуване. Водещи на музикално шоу ще бъдат Любо и Орлин Горанов.

Годишните музикални награди на БГ Радио ще се излъчат по bTV. Билети за церемонията се продават в билетния център на НДК и в мрежата на Ticketpro.