Задава се шестото издание на Sofia Blues Meeting. Събитието е на 12 ноември от 20:00ч. в Sofia Live Club. На сцената на клуба ще звучи испански блус в изпълнение на Mingo & The Blues Intruders. Специални гости ще бъдат Moreland & Arbuckle, а родната блус сцена ще бъде представена от "Блус Трафик".

Билетите са на цена 19.80 лева на предварителна продажба и 25 лева – на входа в деня на концерта. Билетите се продават в мрежата на Ticketplus.bg и Eventim.bg.

За изпълнителите:

Mingo & The Blues В Испания се слуша и харесва не само фламенко и едно от доказателствата е Mingo & The Blues Intruders. Доминго Балагер (Domingo Balaguer) е сред най-виртуозните хармоникари не само в Испания, но и в света. Започва да свири на хармоника, когато е на 11 години. Първата си група - “Caledonia Blues Band”, основава през 1985 г. и в продължение на 10 години покорява с нея много блус сцени в Испания и Франция. През 1995 г. стартира нов проект – акустичното трио “Bliesville”, чийто репертоар, освен собствени композиции, включва и уникални интерпретации на песни на блус легенди, като Muddy Waters и Little Walter. Следват няколко години с “Blues Blasters” – блус формация съчетаваща експлозивността на Chicago-blues с меланхолията на West Coast Blues а след това се появява “The Blues Intruders” – сегашната група на Минго. През март 2012-а Mingo & The Blues Intruders представят Испания на вече ежегодния фестивал European Blues Challenge в Берлин.

Moreland & Arbuckle Снимка: ПР
Moreland & Arbuckle Китаристът Арън Морланд (Aaron Moreland) и хармоникарят-вокалист Дъстин Арбъкъл (Dustin Arbuckle) започват да свирят заедно в Канзас преди 10 години. И двамата са дълбоко повлияни от духа и вътрешната сила на блуса от 20-те години на миналия век, и двамата са страстни почитатели на енергията на urban blues – началото на електрик-блуса в периода след Втората Световна Война. Тези две отправни точки им позволяват да развият свой собствен съвременен стил, изкристализиращ до power garage rock-blues – мощен гаражен рок съчетан с динамиката и енергията на Texas-blues. През 2011-a издават втория си албум “Just a Dream”.

Блус Трафик Музиката им е силно повлияна от двама легендарни блус китаристи : Стиви Рей Вон и Джони Уинтър. Повече от 10 години "Блус Трафик" са най-ревностните последователи в България на Texas-style блуса и най-успешната българска група в този стил.

Медиен партньор на Sofia Blues Meeting е радио Jazz FM.