Новият албум на бившата първа дама на Франция Карла Бруни-Саркози ще бъде издаден през пролетта от лейбъла Barclay Records – френска компания, която принадлежи на "Юнивърсъл мюзик груп".

"В албума, озаглавен "Little French Songs", тя отдава почит на големи френски композитори – заяви агентът на Карла Бруни-Саркози Бертран дьо Лабе пред радио RTL. – Новият й диск на практика е готов. Песните в него са много хубави. Надявам се, че журналистите ще забравят, че Карла бе в Елисейския дворец и ще видят единствено качеството на музиката в албума."

"Little French Songs" е четвъртият албум на певицата и бивша манекенка, която пише сама текстовете на песните си и е композирала много от тях. Очакваше се той да бъде издаден през 2011 г., но бе отложен за есента на 2012 година заради президентските избори във Франция.

Преди албумите на Карла Бруни-Саркози се издаваха от независимия френски лейбъл Naive, но през лятото на 2012 г. се появиха слухове, че певицата и композитор ще прекрати отношения с него. Сега тези слухове се потвърдиха.

Последният, трети албум на Карла Бруни-Саркози "Comme si de rien n'etait" излезе през юли 2008 г.