37-ите годишни филмови награди „Сезар” ще бъдат раздадени тази вечер в театър "Шатле" във френската столица, предаде Франс прес.

С най-много номинации - 13, е филмът "Полиция". Лентата на включително за най-добър филм, за най-добър режисьор - Майвен Ле Беско и за най-добра актриса - Карин Виар и Марина Фоис.

В надпреварата за наградата за най-добър филм ще участват също "Упражняване на властта" (общо 11 номинации) на Пиер Шолер, "Артистът" (10 номинации) на Мишел Азанависиюс,"Недосегаеми" (9номинации) на Ерик Толедано и Оливие Накаш, "Войната е обявена" (6 номинации) на Валери Донзели, "Хавър" (3 номинации) на Аки Каурисмаки, "Pater" (2 номинации) на Ален Кавалие.

Сред номинираните за най-добър актьор се откроява името на Жан Дюжарден за изпълнението му в "Артистът", а за най-добра актриса - колежката му от черно-белия ням филм Беренис Бежо.

С почетна награда за цялостна кариера ще бъде удостоена британската актриса Кейт Уинслет. Наградата ще бъде връчена от Роман Полански.

Специална почит ще бъде отдадена и към актрисата Ани Жирардо, която почина на 28 февруари 2011 г. Нейна снимка от снимачната площадка на филма "Роко и неговите братя" на Висконти ще краси афиша за церемонията.