Sofia Architecture Week 2013 готви изложба на 20 архитекти под 36 години, която ще стане част от шестото издание на фестивала.

За целта организаторите от ЕДНО отправят покана за участие към дипломирани архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти до 36 години, които могат да изпратят проект на тема “Град на бъдещето” до 4 ноември 2013 г. Future City/Град на бъдещето е и голямата тема на архитектурната седмица тази година, който ще се проведе от 22 ноември до 1 декември за пръв път в Пловдив.

Изложбата 20 под 36 има за цел да подкрепи младото поколение български професионалисти в градското планиране, които тепърва или вече се утвърждават на българската сцена. Тя ще бъде открита на 24 ноември (неделя) от 11:00 часа на ул. Княз Александър I в Пловдив, в рамките на Sofia Architecture Week 2013.

Журито, което ще селекционира за изложбата точно 20 от всички получени проекти на кандидатите, са тазгодишните куратори на архитектурната седмица – арх. Орлин Манолов и арх. Павел Янчев.

* За участие в изложбата е необходимо желаещите да изпратят свой проект на тема Град на бъдещето на e-mail [email protected] до 4 ноември 2013г.
* Проектът трябва да е адаптиран към приложената тук
графична подложка.