Силни ветрове посрещнаха първия уикенд на рокфестивала "Коачела" и изпълненията на Lumineers, Пол Оукенфолд, Джеймс Блейк и Red Hot Chili Peppers.

Номинираната за награда "Грами" фолкбанда Lumineers гастролира на главната сцена на феста в следобедните часове и изпълни парчета от едноименния си дебютен албум. Фронтменът Уесли Шулц възкликна, че никога не са свирили пред толкова много хора.

След това на сцената се качиха индирокерите от Vampire Weekend, за да подгреят публиката за главното събитие – изпълненията на хедлайнерите Red Hot Chili Peppers. Тази година групата от Лос Анджелис чества 30-та годишнина от своето основаване. В репертоара си те включиха знакови хитове от този период.

Ветрове със сила 56 километра в час се стовариха върху градчето Индио в калифорнийската пустиня, където се провежда фестът. То е разположено на 210 километра източно от Лос Анджелис. Сред хедлайнерите в неделя бяха и музикантите от Wu Tang Clan, които също честват юбилей – 20 години от дебюта си. Годишнината ще бъде отбелязана и с излизането на новия им албум "A Better Tomorow" това лято.