Украинската изпълнителка Aza съди Карли Рей Джепсън, като обвинението е, че канадската изпълнителка откраднала "Call Me Maybe".

Aza е завела дело в Лос Анджелис, в което се посочва, че суперхитът на Джепсън копира текста на песента на украинката “Hunky Santa”.

"Не са ми искали позволение, просто го взеха. Затова заведох дело. Когато за първи път я чух по радиото, шофирах и едва не катастрофирах. Не можех да повярвам на ушите си”, споделя Aza пред TMZ.

Украинката настоява за компенсации.

Карли Рей Джепсън Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Представители на Карли Рей Джепсън отрекоха "Call Me Maybe" да има каквато и да било връзка с "Hunky Santa".

"Това е пълна лъжа и адвокатите на Карли ще се занимаят с това. Всички знаят, че Карли е текстописец. Тя не прекарва много време в слушане на украинско радио”, каза говорителят.

Открихме песента на Aza и я изслушахме, за което ще трябва да ни плащат вредни, и истината е, че, като изключим изречението "Call Me", не намираме никакви сходства между двата текста. Както се пита в един от коментарите под видеото: "Има ли други, които, гледайки това, си спомнят с носталгия времето, когато "Friday" на Ребека Блек беше най-гадното нещо, което някога би могъл да чуеш?" Да! Ще ни се да не бяхме чували Aza, но вече е късно! Преценете сами, ако имате навършени 18 години и железни нерви!