Трилърът "Чистката" на "Юнивърсъл" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от продажбата на билети в размер на 36,4 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

Лентата, в която Итън Хоук изпълнява главната роля, само през премиерния си уикенд спечели около 12 пъти по-голяма сума от бюджета си, възлизащ на 3 милиона долара.

"Бързи и яростни 6", който две седмици подред бе начело в бокс-офис класацията в САЩ и Канада, сега е на втора позиция с приходи в размер на 19,8 милиона долара. Общов Северна Америка лентата е донесла на създателите си 202,9 милиона долара, а по света - 381,7 милиона долара.

На трето място е "Зрителна измама". Трилърът с Морган Фрийман, Майкъл Кейн, Марк Ръфало и Джеси Айзенбърг спечели през уикенда 19,5 милиона долара, а от появата си на екран досега донесе на създателите си 61,4 милиона долара.

Комедията "Стажанти" с Винс Вон и Оуен Уилсън реализира приходи от 18,1 милиона долара, а триизмерната анимация "Тайната на горските пазители" е на пета позиция с 12,1 милиона долара.