Сградата на ул. Гурко 4 в София е първата телефонна палата в страната (1949 г.) и до днес една от най-мащабните, внушителни и емблематични архитектурни явления в центъра на столицата. По време на тазгодишната Sofia Design Week фасадата и ще бъде предоставена с цел Трансформация.

Едноименният конкурс провокира да се измисли временно художествено преобразяване на централния сектор – 3 реда по 17 прозореца, както и пространствата между тях. Важно е да не нарушавате целостта на фасадата на обявената за паметник на културата Телефонна палата и така да пресметнете реализацията на идеята си, че да е в рамките на 12 хил. лева.

Имате свобода да ползвате всякакви медии и материали, стига да не пробивате или боядисвате с трайни бои. Конкурсът е отворен за артисти, дизайнери, урбанисти, архитекти, както и за всички граждани, които искат да участват в промяната на облика на сградата.

Победителят се селектира от международно журии и получава награда в размер на 3000 лв. Най-сладката част е моментът, когато избраникът види проектът си осъществен на 1 юни 2012 г. като един от акцентите на програмата на Sofia Design Week.

Проекти за участие в конкурса Трансформация се приемат до 20 април 2012 г. на сайта на Vivacom или на дигитален носител на адрес: София 1784, бул. „Цариградско шосе“ 115, Vivacom, Дирекция PR и корпоративни комуникации, за конкурса Трансформация.