Том Ханкс ще изиграе Уолт Дисни във филм за създаването на лентата "Мери Попинз", съобщи Контактмюзик.

Носителят на "Оскар" ще си партнира с Ема Томпсън във филма, който проследява борбата на Дисни да си осигури правата за заснемането на "Мери Попинз".

Писателката Памела Травърз упорито отхвърля опитите на Уолт Дисни да я убеди, че екранната версия на книгите й е добра идея и ще пожъне успех. Според слуховете борбата между Дисни и Травърз продължава 20 години, преди прочутият кинодеец да получи зелена светлина за заснемането на филма "Мери Попинз".

Упоритата Памела Травърз от своя страна си издейства правото да одобри сценария за лентата.Когато снимките на филма започват в началото на 60-те годинина миналия век, сблъсъкът между Дисни и Травърз продължава - този път за избора на песни, последователността на сцените и промените в сюжета.

Трудните професионални взаимоотношения между Уолт Дисни и писателката са описани в биографичната книга "Mary Poppins, She Wrote" на Валъри Лосън, вдъхновила два документални филма за Памела Травърз.

В ролята на Травърз ще се превъплъти Ема Томпсън. Лентата с работно заглавие "Спасяването на мистър Банкс" ще бъде режисирана от Джон Лий Ханкок.