За всички почитатели на суинга, рокенрола, винтидж емоциите и хубавите филми, The Smugglers Collective са приготвили ексклузивно лятно издание на традиционния си Smugglers Swing Club.

Събитието, което ще съчетае музика, танци и кино в една вечер, e на 29 юли (неделя) в Art Space (Лятната сцена в парка пред НДК) и ще започне в 16:00 ч.

DJ-ите от The Smugglers Collective ще ни върнат назад във времето с най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Doo Wop звученето от 40-те години до наши дни.

Гостите на събитието ще могат да разгледат изложените ретро автомобили и мотори, да научат основите на суинг танците в организирания специално за целта swing dance workshop или да участват във фотоконкурса за винтидж снимка с мобилен телефон.

Всеки, който желае да участва в конкурса, трябва само да направи снимки от мястото на събитието с мобилния си телефон, да им придаде интересен ретро ефект и да ги качи на Facebook страницата на The Smugglers Collective. Късметлията, чиято снимка е получила най-много лайкове, ще получи безплатен пропуск за всички издания на Smugglers Swing Club до края на годината.

Swing матинето ще завърши с кино. На големия екран на Art Space ще се излъчи един от култовите филми на съвременната рокенрол култура – “Cry Baby” с участието на Джони Деп. Прожекцията ще започне в 22:00 ч. Филмът се излъчва със съдействието на Американското посолство в България.

Входът за Smugglers Swing Club на 29 юли е безплатен.

За "Cry Baby" ("Ревльото")

Президент на САЩ е Айзенхауер, рокенролът владее света, а Уейд "Ревльото" Уокър е най-коравият тип в своята гимназия. Джони Деп изпълнява ролята на непокорното и неустоимо лошо момче, чиято способност да изплаква една-единствена сълза подлудява всички момичета. По него хлътва и Алисън Върнън-Уилямс, богаташка рожба на консервативни и религиозни родители, която обаче не може да устои на опасния чар на Уейд и постепенно навлиза в неговия порочен свят на хулиганство, дрога, музика, бързи коли и още по-бързи жени. Филмът представя американската поп култура на 50-те години и режисиран от Джон Уотърс. Саундтракът на филма включва rockabilly, rock’n’roll и doo wop изпълнения, някои от които изпяти от самия Джони Деп.