Столичният Западен парк, прилежащите му метростанции и жилищни квартали се превръщат в трибуна и работилница, в която артисти, публика и случайни минувачи ще създават заедно изкуство. От 1 до 9 декември тази част от София ще бъде сцената, на която ще се разгърне фестивалът за публично изкуство "Западен парк”.

Целта е да бъдат привлечени хора, готови да променят и оформят средата, в която живеят според своите нагласи и потребности, да изразяват своята критична позиция спрямо това, което ги заобикаля, чрез изкуството. Куратори на първото издание са Галина Димитрова-Димова и Светлана Куюмджиева.

"Хората и местата са свързани и за да намери своето място, изкуството трябва да се отнася и до мястото, и до хората” – това е принципът на американския куратор Мери Джейн Джейкъб, който служи за вдъхновение на родния фест, чието мото е "За хората и мястото".

Програмата на първото издание на фестивала включва около 15 проекта, селектирани от общо 73 предложения, които кураторите получиха след отворена покана.

Част от фестивала е и авторското изследване на Андрей Врабчев, което е достъпно от 28 ноември до 18 декември в галерия Credo Bonum.