Виртуозният Стив Вай идва за концерт в София на 31 октомври. Събитието ще бъде в зала 1 на НДК и е част от Мюзик Джем 2012. По-рано бяха обявени първите хедлайнери на фестивала – Status Quo.

Стив Вай ще представи в София най-новия си албум - "Тhe Story of Light", който се очаква да излезе на музикалния пазар на 14 август.

Снимка: ПР

Вай е един от най-влиятелните гении на китарата. Продал е над 15 милиона албума и е носител на 3 награди Грами.

Още на 12-годишна възраст започва да взима уроци по китара при легендарния Джо Сатриани. На 18 стартира професионалната си музикална кариера, като свири с великия Франк Заппа. Неоспоримият му принос към световната музика обаче идва по време на соловата му кариера. Дебютният му албум "Flex-Able” (1984) поставя началото на неговото звездно музикално бъдеще.

Стив Вай има повече от 60 издадени албума, включително и много записи, създадени съвместно с Франк Заппа, Дейвид Ли Рот, Whitesnake и др. В списъка влизат и много изпълнения на живо, компилации, както и съвместни продукции с симфонични оркестри. Сред най-успешните имена от дискографията му са Passion and Warfare и Sound Theories Vol. 1 и 2, изпълнени с Холандския Метропол Оркестър.

Билетите за концерта влизат в продажба на 9 юли и ще бъдат на цени от 40 до 90 лева. Пропуските могат да бъдат закупени от:

•Касата на Тикетпро в Билетен център НДК
•Касата на Арена Армеец София
•онлайн на адрес www.ticketpro.bg
•Касите на Тикетпро България и неговите партньори