Актрисата Лора Лини, режисьорката София Копола и дамите от актьорския състав на телевизионния сериал "Момчетата от Медисън авеню" са сред носителките на годишните награди "Кристъл и Луси" за постижения на жени в киното.

Отличията се присъждат от 1977 г. от организацията "Жени в киното", която промотира равноправието между половете в исторически доминирания от мъже филмов бизнес. Наградите ще бъдат раздадени на победителките на благотворителна проява през юни.

49-годишната актриса Лора Лини е обявена за носителка на приза "Кристъл" в категорията за постижения в киното. Петте актриси от сериала "Момчетата от Медисън авеню" - Кристина Хендрикс, Дженюъри Джоунс, Елизабет Мос, Джесика Пари и Киърнън Шипка - ще бъдат почетени с награда "Луси" за постижения в телевизията.

Носителката на "Оскар" София Копола ще получи приз за постижения на жени режисьори в киното и телевизията. Тийн звездата Хейли Стейнфийлд, номинирана за "Оскар" за ролята си във филма "Непреклонните" (2010), ще бъде почетена с отличието "Лице на бъдещето".

Рейчъл Морисън ще получи приза "Кодак Вижън" за операторско майсторство. Режисьорът на "Междузвездни войни" Джордж Лукас ще бъде удостоен с хуманитарна награда.