Софи Маринова и нейната песен "Любов без граници" не се класираха за големия финал на песенния конкурс на Евровизията, който ще се състои на 26 май.

Тя не получи достатъчно подкрепа на полуфинала тази нощ в столицата на Азербайджан – Баку. Певицата се появи сама на сцената в стилен светъл тоалет и изпълни безупречно песента си.

Излъчените тази вечер участници за големия финал в събота са представителите на Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта и Турция.

Останалите неуспели да се класират са Холандия, Беларус, Португалия, Словения, Хърватия, Грузия и Словакия. Десетте финалисти бяха избрани чрез гласуване "50 на 50" от зрителския вот и гласуването на професионално жури.

На първия полуфинал на 22 май бяха излъчени за финалисти представителите на Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Дания, Албания, Кипър, Гърция, Русия и Ирландия.

Те, заедно с победителите от тази вечер и директно класираните по регламент песни на 6 държави – Азербайджан, Германия, Великобритания, Франция, Испания и Италия, – ще се състезават на големия финал за песен на Евровизията за 2012 г.