Нови имена в афиша на EXIT 2012! Уелската реге-метъл банда Skindred забива на главаната сцена на фестивала. Fusuion Stage ще се разлюлее от легендарните пънк рок британци Toy Dolls, а Explosive Stage обявява първите си артисти - Street Dogs и Dirty Rotten Imbeciles (D.R.I.).

Skindred

На 12 юли главната сцена ще се разтърси под звуците на уелската сила Skindred. Стилът им е иновативен микс от метъл, пънк и реге. Първият им албум – Babylon, излиза на музикалния пазар през 2003-а и година по-късно се преиздава под шапката на лейбъла Lava Records, благодарение на който момчетата придобиват голяма слава по цял свят и тръгват на турнета заедно с групите Sevendust, Nonpoint и Papa Roach. До момента имат четири албума, последният от които – "Union Black” (2011г.), омагъоса публиката с ектравагантен микс от реге, метъл и дъбстеп, заедно с хип-хоп и drum’n’bass елементи.

Toy Dolls Снимка: EXIT
Toy Dolls

На 13 юли Fusuion Stage на EXIT 2012 посреща легендарните Toy Dolls! Тези великани на пънк рока се събират през 1979г. и за кратко време стават изключително популярни. Дебютният им албум "Dig That Groove Baby” се радва на изключителен интерес, а с кавър версията на детската песничка "Nellie Elephant”, Toy Dolls застават на #4 място в британските чартове и остават в Топ 100 през следващите 12 седмици.

След повече от 30 години на музикалната сцена, 12 студийни албума и значителен брой барабанисти и басисти, преминали през групата в един или друг момент, бандата се завръща с пълна сила на музикалния фронт с "The Album After The Last One”. Името на този албум е малка закачка с предния, който носи закачливото заглавие "Our Last Album?”.

Dirty Rotten Imbeciles Снимка: EXIT

Екстремната сцена за екстремни фенове – Explosive Stage, ще посрещне Street Dogs на 12 юли, a легендите на траш метъла - D.R.I., които ще излязат пред публика в последния ден от фестивала - 15 юли.