Рок феновете да се готвят - започна националното турне "35 години Сигнал”. На 3 март музикантите бяха в Гоце Делчев, а обиколката ще продължи през следващите месеци. На 20 март от 15 ч. в Sofia Live Club те ще дадат и пресконференция с повече подробности.

Турнето ще завърши в София с голям концерт на 27 ноември в зала „Aрена Армеец”

Мотото на концерта е OUR LOVE/Нашата любов и на него за първи път на живо ще прозвучи най-новата песен OUR LOVE, написана и посветена специално на взаимната любов на групата и нейните фенове. Един от тях ще си тръгне от концерта с чисто нова електрическа китара с подписите на всички членове на групата - не каква да е, а легендарният американски модел Fender Stratocaster!

В пресконференцията ще вземат участие Йордан Караджов, Александър Мариновски, Владимир Захариев, Георги Янакиев, Краси Гюлмезов, Ники Сотиров, участници във формата "Гласът на България", както и Мария Цветанова - един от най-големите фенове на групата от Бургас, която ще представи част от изключителната си лична колекция "Рок историята на Сигнал" от плакати, снимки и публикации, стартирала от „небезизвестния“ концерт на групата през 1982 г.

„Сигнал” винаги са били социално ангажирани и съпричастни към различни благотворителни каузи. С посланието OUR LOVE те ще подадат ръка на хората с увреждания и с част от средствата от концерта музикантите ще закупят и дарят адаптиран специализиран транспорт с платформа за техните нужди.

През своята 35-годишна история „Сигнал” имат издадени 18 албума, над 7 000 концерта и участия и повече от 500 000 продадени плочи.