Обявяването на номинациите за наградите "Грами” традиционно развълнува феновете на музиката и традиционно повече шум се вдига около онези музикални любимци, които липсват от списъка с номинираните. Тази година такъв отсъстващ е Джъстин Бийбър, което вбеси феновете му. Дори и да не следите канадската тийн звезда в някоя от социалните мрежи, можете да си представите отзвука на милионите му фенове, след като стана ясно, че Джъстин не е номиниран в нито една категория, въпреки че тази година издаде нов албум (Believe) с хитове като “Boyfriend”, “As Long As You Love Me” и "Beauty And The Beat”.

Липсата на идола на тийнейджърите от надпреварата за престижните отличия обаче не е единствената драма покрай номинациите. Присъствието на тотално неизвестният Ал Уолсър (Al Walser) в категорията за най-добър денс запис шокира феновете на електронната музика.

Песента на този артист (който има около 550 последователи в Twitter) "I Can’t Live Without You” ще си съперничи с тотални денс хитове като “Levels” на Avicii, “Let’s Go” на Калвин Харис и Ne-Yo, “Don’t You Worry Child” на Swedish House Mafia и “Bangarang” на Skrillex и Sirah.

Освен феновете на електронната музика, номинацията на Уолсър шокира и изявните представители на жанра. Морган Пейдж написа в Twitter: “Тази песен получи номинация за най-добър денс сингъл. Моля ви кажете ми, че това е Борат...”

Според медиите на запад, Уолсър е попаднал сред номинираните благодарение на хъса си и на факта, че е член на Академията за звукозапис на САЩ с права за номиниране и гласуване за победителите на наградите.

Академията не е коментирала официално скандалната номинация и едва ли ще го направи. Тя вече е факт. Очакваме да разберем дали след скандалната номинация няма да последва и скандално отличие.

Смятате ли, че песента на Ал Уолсър има място сред номинираните за "Грами”? Харесва ли ви? Бяхте ли чували парчето? Споделете в коментарите!