Внушителният списък с артисти на Dance Arena-та на EXIT 2012 се обогатява с присъствието на Knife Party.

Knife Party Снимка: EXIT

Това е проект на австралийците Роб и Гарет от бандата Pendulum, които са си харесали електро хаус/дъбстепа и ще разтърсят феновете на тези стилове на 15 юли под светлините на EXIT Dance Arena.

Jacques Lu Cont също ще се качи на Dance Arena-та, но на 12 юли. Този изпълнител с много имена (Les Rythmes Digitales, Paper Faces, Man With Guitar, Thin White Duke) прикова прожекторите на славата към себе си, благодарение на десетилетието от съвместни проекти с Madonna, както и с продуцентската си работа по изключително успешния й албум “Confessions on a Dance Floor”. До момента Jacques Lu Cont е горд носител на три награди Грами.

Също в четвъртък на сцената ще видим още Eats Everything – продуцент от британски произход, който наскоро взриви ъндърграунд сцените и набра изключителна популярност, като не след дълго завладя ефира на известното по цял свят BBC Radio 1. Eats Everything е под шапките на Hot Creations, dirtybird, Hypercolour, Greco Roman и други известни в бранша лейбъли.

На 14 юли пък Claude VonStroke ще завладее Dance Arena. Този американски техно продуцент и изпълнител е създател на парчета като “Deep Throat” (с над 10 хиляди дигитални продажби) и “Who’s Afraid Of Detroit” (която спечели на изпълнителя покани за участия по цял свят). Неговият лейбъл - “dirtybird” е едно от големите имена за електронна музика в Щатите, създаден през 2005 година и до момента има под шапката си над 50 заглавия.

Същата вечер, под прожекторите ще застанат и Benoit & Sergio, за да ви представят страхотния си хаус/техно саунд.

Tobi Neuman b2b Geddes са следващите изпълнители, които ще оглавят Dance Arena. Те идват от скандалните ъндърграунд сцени на Германия и Англия. И двамата изпълнители имат страхотно звучене с леко мрачно настроение, което балансира перфектно точно на границата между хаус и техно.

Main Stage

MC Dynamite Снимка: EXIT

Традиционно, 2 часа след полунощ, на главната сцена на фестивала приветстваме най-големите имена от drum’n’bass и дъбстеп сцената. Вторият ден от фестивала включва един нов обещаващ талант от Европейската сцена и изпълнител от Hospital Records – Netsky. Преди да се изправи пред многолюдната публика в Петроварадинската крепост, този страхотен изпълнител ще ни зарадва с нов албум, пилотния сингъл, от който – Come Alive, излиза на 21 май. Заедно с Netsky на EXIT сцената излиза MC Dynamite.

Във втория ден ще посрещнем и Drumsound & Bassline Smith. Този британски продуцентски състав се състои от Андрю Райт (Andrew Wright), Бенджамин “Drumsound” Уигет (Benjamin Wiggett) и Саймън “Bassline” Смит (Simon Smith), които издават парчетата си под собствено лого - Technique Recordings и съвсем не случайно са любимци в ефира на BBC Radio 1.

През август издадоха сингъла си “Close”, с който спечелиха хагради за Най-добра Песен и Най-добро Видео на “Official Drum&Bass Awards”. И в двете парчета взема участие MC Dynamite, играещ си със звуците на джънгъл, drum’n’bass, хип-хоп, дъбстеп и реге.

На 14 юли, два часа след полунощ, израелецът Borgore (Asaf Borger) ще се качи на сцената. Този дъбстеп продуцент/диджей се самоопределя като „младеж, който гони своите големи мечти – да е в компанията на близначките Олсън на частен плаж.” Музикално е хибрид между дръм саунд и хеви метъл и определено има какво да видим от способностите му.

Goldie Снимка: EXIT

На последния ден от фестивала ще се забавляваме под звуците на британския диджей, музикант, аудио-визуален изпълнител и актъор - Goldie, който ще бъде придружен от един от най-иновативните и желани изпълнители в световен мащаб - SP:MC.

Happynovisad сцената посреща Hotflush Recordings или по-точно Sigha, Tim Van de Meutter и George Fitzgerald на 13 юли. Ден по-късно на втората по популярност денс сцена на EXIT ще се качи Джак Хемил (Jack Hamill), по-известен с псевдонима си Space Dimension Controller.

Thieves Like Us Снимка: EXIT

На Elektrana Stage - дом на всяка веселяшка електро душа, на 12 юли излиза Chistian Strobe. Ден по-късно на същото място ще се изявят Thieves Like Us, а след тях идва и Nikkon. Съботният ден е за Tapeaters и DAT Politics. Franz + Shape, Detachments и A Terrible Splendour завладяват Elektrana на 15 юли.